FRÅGOR & SVAR

Vad är Smükke?
Smükke är ett litet tandsmycke som fästs på tandens emalj, tandens yttersta skikt, med ett sorts tandfärgat lim avsett för tänder. Alla Smükken är tillverkade för hand på Kungsholmen i Stockholm av en erfaren tandtekniker. De tillverkas i 22k guld och påverkar inte munhälsan negativt. Eftersom alla Smükken är tillverkade för hand är var och en unik vilket även ger utrymme för förfrågningar och önskemål av egen design på tandSmükken. Smükke tillverkas i olika storlekar och utföranden beroende på hur stor tandyta man vill täcka. Ett tandSmükke ger tänderna och leendet det där lilla extra.

Hur sätts Smükke fast?
Smükke fästs på tanden med ett tandlim utan att tanden skadas. Smükke lämnar inga synliga spår på tanden och är designad till att följa tandens form.

Hur mycket kostar det?
Smükke finns att köpa av privatpersoner och företagskunder på www.smukke.se. Priserna varierar mellan 350-600kr beroende på val av Smükke. Ett eget designat Smükke kostar 800kr. Kliniker och salonger som erbjuder sina kunder Smükke sätter sina egna priser och man kan köpa sitt Smükke själv och ta med det till en klinik eller salong som sätter dit det.

Finns det garantier?
Smükke kan inte garantera det arbete (fastsättningen) som utförts. Kliniker och salonger får erbjuda egna garantier.

Hur länge sitter ett Smükke kvar på tanden?
Ett Smükke som satts fast enligt angivna instruktioner sitter kvar tills du ber en tandläkare ta bort den.

Skadar tandSmükke tänderna?
Nej. Smükke limmas ovanpå tandytan med ett speciellt lim avsett för tänder.

Hur tar kunden bort sitt Smükke?
En tandläkare eller tandhygienist tar bort tandsmycken. Det kan vara bra att känna till att Smükket oftast förstörs när man bestämmer sig för att ta bort det.

Finns det någon åldersgräns för att få ett tandSmükke?
Bara den gränsen föräldrar själva sätter till minderåriga eller om salongen eller kliniken själva kräver vårdhavarens medgivande vid lägre åldrar.

Är det verkligen äkta diamanter och vad menas med att dom är labbodlade?

Smükke använder och säljer endast labbodlade diamanter med sitt låga koldioxidavtryck och garanterat konfliktfria bakgrund för att de skapas genom en teknologisk process, till skillnad från naturliga diamanter som skapats genom en geologisk process. Labbodlade diamanter använder endast en bråkdel av den energi som krävs för att bryta diamanter ur jordskorpan och bidrar inte heller till de ingrepp i naturens ekosystem som gruvindustrin medför och sparar på så vis på jordens resurser till förmån för kommande generationer.