ALLT OM TANDSMYCKEN

  1. Vad är ett tandsmycke?
  2. Hur sätter man fast ett tandsmycke?
  3. Kan man ta bort ett tandsmycke?
  4. Hur mycket kostar ett tandsmycke?
  5. Var kan man köpa ett tandsmycke?
  6. Var kan man sätta fast ett tandsmycke?
  7. Hur mycket kostar diamant till tänder?
  8. Hur länge sitter ett tandsmycke kvar?
  9. Skadar ett tandsmycke tänderna?
  10. Finns det någon åldersgräns för att tandsmycke?

Vad är ett tandsmycke?​

Ett tandsmycke är ett litet smycke som fästs på tandens emalj, tandens yttersta skikt, med ett sorts tandfärgat lim avsett för tänder. Ett tandsmycke tillverkas vanligtvis i olika storlekar och utföranden, beroende på hur stor tandyta man vill täcka. 

Letar du efter ett unikt tandsmycke att ha på dina tänder? Det finns mängder av sätt att smycka ditt leende, men det viktigaste är att du fäster tandsmycket hos en professionell studio eller tandläkare för bästa resultat. Smükke har sin egen studio där tandsmycket fästs av en licensierad tandtekniker.

Hur sätter man fast ett tandsmycke?

Att fästa ett tandsmycke på en tand skadar varken dina tänder eller gör ont. Tandsmycket fästs på tanden med ett tandlim utan att tanden skadas. Ett tandsmycke kommer inte att lämna några synliga spår på tanden och är designad till att följa tandens form. Limmet som används är vanligtvis samma som används vid fastsättning av tandställningar. 

Kan man ta bort ett tandsmycke?

För att ta bort ett tandsmycke krävs det att du går till en tandläkare eller tandhygienist. Det gör inte ont att ta bort ett tandsmycke och skadar inte tanden.

Du kan enkelt kontakta oss om du vill får tips på vart du kan vända dig om du önskar ta bort ett tandsmycke, annars går det bra att boka en tid för borttagning hos en tandläkare du hittar online.

Det kan vara bra att känna till att tandsmycket oftast förstörs när man bestämmer sig för att ta bort det.

Hur mycket kostar ett tandsmycke? 

Ett tandsmycke i guld eller vitguld kostar vanligtvis från 400 – 600 kronor beroende på storlek och modell. Det krävs inte att du går till en tandläkare för att genomföra en undersökning innan du sätter fast ett tandsmycke.

Hos oss erbjuds du högsta kvalitet handgjorda tandsmycken till ett konkurrenskraftigt pris. Förutom tandsmycken erbjuder vi även kristaller från 199 kronor, beroende på fabrikat och antal.

Fastsättning av tandsmycke kostar vanligtvis från 400 kronor per tandsmycke. Hos Studio Smükke i centrala Stockholm kostar det alltid 399 kronor oavsett antalet tandsmycken.

Se alla våra tandsmycken

Var kan man köpa ett tandmycke?

Var kan jag köpa ett tandsmycke? Det finns mängder av ställen att köpa ditt tandsmycke på, där såväl tandläkare som vissa guldsmedsaffärer erbjuder tandsmycken. Det enklaste sättet är att köpa tandsmycken online, där du får ett brett utbud oftast till ett bättre pris. Köp ditt tandsmycke på smukke.se som har Nordens bredaste utbud av tandsmycken och ta sedan med ditt smycke till din tandläkare/tandhygienist för att få det fastklistrat, eller boka tid hos vår Studio Smükke i centrala Stockholm. 

Var kan man sätta fast tandsmycke?

Du kan sätta fast ditt tandsmycke hos en tandläkare, tandhygienist eller hos vissa skönhetssalonger som erbjuder fastsättning av tandsmycken.

Bor du i Stockholm kan du sätta fast ditt tandsmycke direkt i vår Studio Smükke i centrala Stockholm.

Boka tid för fastsättning här

Hur mycket kostar diamant till tänder?

En kristall eller diamant kostar olika beroende på fabrikat och storlek. Diamant och kristaller kostar vanligtvis från 199 kronor,
men kan även kombineras med ett tandsmycke i 24k guld vilket då skulle kosta från ca 599 kronor.

Hur länge sitter ett tandsmycke kvar?

Du kan ha ett tandsmycke flera år om du vill. Ett tandsmycke som satts fast enligt angivna instruktioner sitter kvar tills du ber en tandläkare eller tandhygienist att ta bort smycket.

Skadar ett tandsmycke tänderna?

Nej. Ett tandsmycke limmas ovanpå tandytan med ett speciellt lim avsett för tänder och skadar inte tanden varken vid fastsättning eller borttagning.

Finns det någon åldersgräns för tandsmycke?

Nej det finns ingen åldersgräns på hur gammal man behöver vara för ett sätta fast ett tandsmycke. Om du är under 18 år behöver du en fullmakt från dina vårdnadshavare (påskrivet papper där dina föräldrar medger att de känner till och har godkänt att du sätter fast ett tandsmycke, samt kontaktuppgifter till dem) eller att någon av dina vårdnadshavare följer med när du ska sätta fast tandsmycket.

Alla våra tandsmycken är tillverkade för hand i Sverige. Välj bland 24k guld, 18k vitguld eller äkta diamanter och Swarovski kristaller.